Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida
Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Studenter

Drygt 30 000 universitetsstudenter kan inte ha fel: Umeå universitet är en gränsöverskridande blandning av avancerad forskning, anpassade utbildningar, olika nationaliteter, livsbejakande nationer — och ett dynamiskt nav i hela norra Sverige.

Och runt om i staden finns grundskolor, gymnasier, folkhögskolor och vuxenutbildningar. Umeå är på många sätt präglat av utbildning, och dess invånare är ovanligt välutbildade. Det märks inte minst i stadsbilden. Universitetets campus, där alla utbildningar är smart samlade, är arenan där studenten från Jokkmokk möter forskaren från Kenya.

Egentligen finns här två universitet. Inom campusområdet ligger också Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, som utvecklar kunskapen om våra biologiska naturresurser — allt som lever och växer.

Tidigare studenter berättar gärna om den härliga blandningen av natur och frisksportanläggningar och en levande urban stadsmiljö — allt inom nära cykelavstånd. Och lika nära dig har vi här samlat information, länkar och tips för dig som funderar på att studera på landets skönaste lärosäte.

----------------------------------------------------------------------------------

besök universitetets webbplats
Mer om studentliv
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag