Startsida Umeå kommun

Renovera hållbart och spara energi

Just nu pågår ett projekt där Umeå kommun har erbjudit ett kostnadsfritt paket för hållbara renoveringar bestående av utbildning med råd och tips, digital guide med checklistor och konsultation av expterter.

1. Tre seminarier

På tre seminarier får du konkreta tips, råd inför din renovering. Det är kortare föreläsningar om energianvändning i småhus, energistatistik, arbetssätt m.m. Det är genomgångar av den digitala guiden, där du ingår i en utvärdering av det helt nyutvecklade verktyget. Och så blir det tid för fördjupningar inom områden som ni speciellt är intresserade av, t ex ventilation, golv, uppvärmningsformer.

Plats: Stadshuset, Bottenvåningen, Skolgatan 31 A, rum Ryttargången

Datum: 18 oktober, 25 oktober och 1 november (Ändrade datum!)

Tid: klockan 18.30–20.30

2. Testa digital guide

Just nu utvecklas och testas ett webbverktyg med checklistor som underlättar genomförandet av lönsamma renoveringar för att göra huset mer energieffektivt som också leder till en bättre inomhusmiljö men samtidigt beaktar kulturvärden.

3. Konsultation

I samband med din renovering och deltagande i det här projektet kommer du också få tillgång till experter för kostnadsfri konsultation.

Vilka vänder sig erbjudandet till?

När kan man få mest ut av de här seminarierna och den digitala guiden? Ja, ska du t ex renovera en altan eller slå ut en vägg, så är förstås det här erbjudandet inte så relevant. Men ska du dränera, isolera, installera nytt värmesystem, byta tak eller golv, se över ventilation, byta fönster, åtgärda fasad eller källare, kan du ha mycket stor nytta av det här erbjudandet. Välkommen!

Bakom satsningen står Umeå kommuns energi- och klimatrådgivare, BeSmå, Energimyndigheten, Villaägarna, WSP, Sustainble Innovation med flera.

Kontakt

Erik Eklund
energirådgivare
Umeå kommun
090-16 16 85
erik.eklund@umea.se

Det finns mycket energi och pengar att spara för dig som ska renovera, ofta med bättre inomhusklimat och andra förbättringar som följd. Dessutom blir huset mer klimatsmart.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.