Startsida Umeå kommun

Tulpaner som drivits upp i kommunens växthus på Forslunda.

Lökplantering i Årstidernas park 2015

Nu är det dags att plantera blomsterlökarna i Årstidernas park. På torsdag den 24 september börjar utplanteringen av 74 000 stycken lökar som ska ner i marken.

Plantering av lök sker på hösten

Planteringen av lök sker nu på hösten för bästa resultat. Löken hinner då rota sig innan tjälen och får en tidig start på våren. De få lökar som planteras på våren är tidlösa som blommar på hösten och en och annan lilja med senare blomning.

Större lökar som allium kräver att en planteringsgrop grävs medan mindre lökar kan planteras med hjälp av ett så kallt lökjärn som arbetsredskap.

Löksorter

Blomsterlök tillför blomning redan i början av växtsäsongen innan perenner och buskar kommit igång. En av de 32 sorter blomsterlök som planteras är allium. Allium består av en bladrosett med avlånga blad som får en karaktäristisk blomstängel med blommor sittandes i form av ett klot.

Andra sorter som planteras är houngslök, olika sortera av vårstjärna, krokus, hyacint och blåstjärnor. En växtlista på alla sorter blomsterlök som planteras kan du finna i den högra kolumnen.

Närbild på tulpan

Kontakt

Michael Holmström
070-564 45 69
mejl

Mer information

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.