SÖK

Jenny Lidqvist

Jenny tipsar om badplatser

Umeå har många fina badplatser, både havsbad, badplaster vid sjöar och vid älven. Jenny Lidqvist jobbar på Fritid och ansvarar för de badplatser som är kommunala. Insidan bad Jenny om lite tips på var man ska bada i Umeå.

Om man vill bada i Umeå, var ska man bege sig då?

− Vi har en hel del badstränder i Umeå och utanför staden. Runt Nydalasjön finns Tomtebobadet, Kärleksviken och Nydalabadet. Vill man besöka ännu en stadsnära badstrand så finns det en badplats på Bölesholmarna. Utanför staden finns Stöcksjöbadet, nudistbadet Dragonudden, Simphamn vid Strömbäck/Kont och havsbaden Norrmjöle och Bettnessand.

Vilket eller vilka bad får man absolut inte får missa?

− Jag tycker att havbaden Norrmjöle och Bettnessand är stränder som borde besökas, eftersom det händer en hel del nya och spännande saker där. I Norrmjöle finns det en fotbollsborg och en större lekplats. Det är också långgrunt, något som många familjer uppskattar. Under augusti arrangeras som vanligt "Musik vid havet". Det är en väldigt trevligt arrangemang. I Bettnessand finns sedan tidigare beachvollybollplaner, men stranden har nu utökats med utomhusgym, boule, beachfotboll och motionsslingor som är 5 och 10 km. För den som är aktiv är det absolut värt ett besök.

Vilket är ditt smultronställe, dit du åker när du är ledig men inte vill bada?

− Jag tycker alltid om att åka till Norrbyskär, som har en fantastisk historia, fin omgivning och alltid god mat.

Vad gör du själv i sommar?

− I sommar har jag ingen semester, eftersom jag har varit i Chicago och Miami under våren. Däremot kommer jag att åka hem till Vilhelmina, vår stuga i Kittelfjäll och bara vara hemma i Umeå och söka efter nya utflykstmål. Jag har inte tidigare varit på Holmön, så dit har jag tänkt att åka.


Läs mer om badplatser på www.umea.se/bad

Kommentera:

Insidan är Umeå kommuns personaltidning. Läs om medarbetare, verksamheter och händelser i kommunen, låt dig inspireras av andra och bidra själv med tips, inspiration och goda exempel.

Insidan vill bidra till gemenskap, nytta och glädje bland alla medarbetare. Kommunikationsenheten ger ut Insidan, normalt med tio nummer per år. Lämna gärna tips och synpunkter via www.umea.se/insidantips.

Umeå Kommun