Sök
Skolavslutning i Hörnefors

Samarbete för drogfri skolavslutning

Snart är skolavslutningen och sommarlovet här och i Hörnefors kan högstadieeleverna se fram emot en stor avslutningsfest på skolårets sista dag. För att avslutningen ska bli ett bra minne för alla högstadieelever satsar kommundelen tillsammans med Hörnefors församling för tredje året i rad på en gemensam fest för eleverna.

— Skolavslutningen är en viktig dag för ungdomarna och vi vill bryta traditionen med ungdomsfylleri och erbjuda ett drogfritt alternativ, säger Lovisa Forslund, enhetschef fritid i Hörnefors.

Avgångsklasserna bjuds på en festmiddag i skolrestaurangen. Sedan väntar en helkväll på Bråvallahallen för eleverna i årskurs 7-9. Förutom liveband och DJ blir det uppträdanden, nostalgiska tillbakablickar, tävlingar och lekar och sist men inte minst lottas fina priser ut till den klass i årskurs 9 med flest elever närvarande när kvällen avslutas. Det är priser som biobiljetter, körlektioner och EU-moped.

— Priserna är ett resultat av alla fantastiska sponsorer som vill hjälpa till och stötta det här arrangemanget. Sponsorerna är oerhört viktiga för oss och betyder att vi kan sätta en extra guldkant på festen, säger Stina Wallin, församlingsassistent.

Men för att kvällen ska fungera behövs det också att det finns vuxna på plats. Personal från fritidsgården och föräldrar kommer därför att finnas på plats under hela kvällen.

— Många föräldrar ser fram emot arrangemanget och kommer tillbaka år från år, och det är inte bara föräldrar till elever i årskurs 9 utan också föräldrar till elever i lägre klasser, säger Stina.

Avslutningsfesten är ett mycket uppskattat arrangemang som dessutom är kostnadsfritt för eleverna i Hörnefors. Målet är naturligtvis att alla ska välja att komma, så utmaningen för oss arrangörer är att se till så att festen utvecklas och kan leva vidare, avslutar Stina.

Kommentera:
Kommentarer
  1. katrine nygren holmström
    Fantastiskt kreativt och positivt tänkt. Hurra Hurra för Hörnefors.
    # 1
    fredag, 29 juni kl. 15:03
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarDela med dig:

Insidan är Umeå kommuns personaltidning som kommer ut med ett nummer per månad, ett nummer under sommaren. Insidan ska ge dig läsvärda artiklar som speglar medarbetarnas vardag och vara en kanal för värdeskapande information och kommunikation.

Insidan publiceras av Umeå kommuns kommunikationsfunktion. Redaktionen tar gärna emot synpunkter och tips via kommunikation@umea.se.

Umeå 2014
Umeå Kommun