Startsida Umeå kommun

Ekonomiskt bidrag till Umeå Pride

Jämställdhetsutskottet stöttar arrangemanget Umeå Pride med 20 000 kronor. Syftet är att bidra till ökad kunskap i hbtq-frågor.

Jämställdhetsutskottet har beslutat att stötta Queerförvaltningen, föreningen bakom Umeå Pride, med 20 000 kronor för genomförandet av festivalen Umeå Pride. Umeå kommun stöttar sen tidigare arrangemanget med 60 000 kronor genom olika typer av projektstöd. Jämställdhetsutskottets bidrag är en del i arbetet att öka kunskapen i hbtq-frågor.

– Det känns bra att kunna stötta ett så viktigt arrangemang som Umeå Pride faktiskt är. Queerförvaltningen gör ett bra arbete med att stötta och lyfta hbtq-personer i Umeå, säger Emma Vigren (S), ordförande, jämställdhetsutskottet.

Umeå Pride är en årligt återkommande festival. Syftet är att skapa en mötesplats för hbtq-personer men också att öka kunskapen om hbtq-personers situation i samhället genom föreläsningar, seminarier, workshops, spelningar och prideparad. I år sker festivalen mellan 29 september och 2 oktober.

Kontakt

Emma Vigren (S)
ordförande
jämställdhetsutskottet
Umeå kommun
070-669 01 18
mejl

Tina Myhrberg (M)
vice ordförande
jämställdhetsutskottet
Umeå kommun
070-680 69 98
mejl

Linda Gustafsson
jämställdhetsstrateg
Umeå kommun
070-611 10 44
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.