Startsida Umeå kommun

Seychellerna

Seychellerna är en ögrupp i Indiska Oceanen, strax söder om ekvatorn, som tillhör de afrikanska länderna. Öarna ligger nordost om Madagaskar och består av över 115 olika öar.

Det bor strax över 92 000 invånare (2012) på Seychellerna. Befolkningen består av en blandning mellan franskt, afrikanskt, indiskt, kinesiskt och arabiskt ursprung. De allra flesta talar kreol, även om det officiella språket är engelska. Huvudstaden Victoria ligger på huvudön Mahés nordöstra kust. Det bor ungefär 25 000 invånare i staden.

Seychellerna består av 41 stycken öar skapade av granit och över 75 stycken korallöar. Varje ö har sin egen identitet och de flesta av dem är helt obebodda. På huvudön Mahé bor 90 procent av landets invånare. Endast drygt 2 procent av landets yta är brukbart. Den absolut största inkomsten för landet är turistnäringen. Genom de stora turistströmmarna är landets ekonomi ganska god men för att bli mindre beroende av turistnäringen utvecklas fisket och jordbruket.

Seychellernas flagga
Mer information

Seychellernas webbplats:
www.egov.sc

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.