Startsida Umeå kommun

Forslunda trädgård

Trädgården ligger i en parkmiljö och nära naturen, beläget i västra delen av Umeå. Här arbetar vi i flertal växthus samt med frilandsodling. All grönsaks­odling är KRAV-certifierad. Exempel på grönsaker vi odlar är morötter, vitkål och tomater. Vi frösår och odlar även krukväxter.

Trädgårdsarbetet tillsammans med de gröna miljöerna både i växthus samt utomhus, erbjuder ett bra sammanhang för en grön arbetsmarknads­rehabilitering. Här kombineras de hälsofrämjande effekterna i trädgårdsarbetet och de gröna naturmiljöerna med en individuellt utformad plan. Med syfte till att komma närmare mål om arbete. Det i samverkan med olika aktörer.

Återhämtning, ökad fysisk ork samt stressreducering är några av de hälso­främjande effekterna som kan nås i naturmiljöer och i trädgårdsarbete.

Trädgården levererar bland annat grönsaker och blommor till Forslunda gårds­butik. Den drivs av gymnasieskolan på området.

Ställ en fråga till trädgården
Kontakt

Trädgård

Jenny Evers
trädgårdsmästare
070-633 22 35

Arbetslivsrehabilitering

Karin Åhman
socionom
070-330 94 89

Kontoret

090-16 41 91

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.