Startsida Umeå kommun

I Returbutiken kan du fynda bland kommunens överskottsmaterial, polisens hittegods och bidrag från företag och privatpersoner.

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Vår verksamhet kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadratmeter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda med kläder, möbler, datorer, cyklar, husgeråd, böcker, leksaker, film o musik, tavlor och en del byggnadsmaterial.

Från vårt eget snickeri och tapetseri kommer renoverade och omklädda möbler. Vår verkstad renoverar upphittade cyklar och tillverkar bland annat grillar och höj- och sänkbara underreden till arbetsbord som vi sedan säljer. Våra fina köksbord är varsamt renoverade på snickeriet. Textilavdelningens kreativa alster hittar du främst i vår om igen hörna. Det som gemensamt förenar vår verksamhet är återbrukstanken, tillverkningen i våra verkstäder sker därför till stor del med återvunnet material.

Du kan du lämna dina överblivna säljbara saker vid våra återbrukshus på ÅVC Gimonäs och Klockarbäcken. Vid ÅVC Holmsund och Sävar är din gåva också välkommen.

Är det mycket du vill skänka? Ta kontakt med vår reception, 090-16 49 00, så får du information om möjligheter till hjälp med transport.

Kontakt

Returbutiken
090-16 49 12
mejl

Mer information

Öppettider

Returbutiken har öppet:

Måndag till Torsdag
10.00–17.00

Fredag 10.00–15.00

 

(Butiken är stängd: 23/6)

 

Hitta till Returbutiken:

Besök Returbutiken på Tegelbruksvägen 7, 300 meter från Strömpilsplatsen eller ta busslinje 5.

Karta till Returbutiken (hitta.se)

Returbutiken på webben:

www.returbutiken.com

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.