Startsida Umeå kommun

Kom in

Kaféet och mötesplatsen Kom in har utsetts till Funktionshinderrådets goda exempel för maj 2015. Under fyra år har kaféet bedrivit en bred och välbesökt verksamhet i före detta Öbacka servicehus på Östra Strandgatan.

Kom in drivs i samarbete mellan socialtjänstens förebyggande enhet och handikappomsorgens dagliga verksamhet. Kaféet samverkar också med studieförbund och andra organisationer och erbjuder ett brett spektrum av aktiviteter.

Måndagar står kreativa saker på schemat, tisdagar är informationsdag och på onsdagar är det musik. På torsdagar varierar det mellan föredrag och prova-på-aktiviteter, och veckan avslutas med Fredagsvåfflan och läs- och berättarstund.

– Det viktigaste är att besökarna kan påverka innehållet. Antingen genom att prata med oss eller lägga sina idéer i vår förslagslåda, säger verksamhetsansvariga Lena Kapstad.

Funktionshinderrådets motivering:

”Kom in är en värdefull träffpunkt för daglediga med trevliga samtal, intressanta och givande föreläsningar, härlig kultur och gott fika. Ett gott bemötande gör att man alltid känner sig välkommen av verksamhetsansvarig Lena Kapstad med personal.”

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.