Startsida Umeå kommun

Foto: Abebe Asres

Fritidsnämndens stipendiater 2017

Fritidsnämnden vill genom årliga stipendier uttrycka sin uppskattning över ett värdefullt ideellt ledarskap, föreningsengagemang samt idrottsliga prestationer som utförts under det senaste året.

Ibland är stipendiaterna ungdomsledare, eldsjälar eller idrottsutövare i någon av Umeås föreningar som utmärkt sig speciellt under året men lika ofta har de jobbat i det tysta i många, många år.

Vinnarna av Umeå Kommuns fritidsnämnds stipendier 2017 är:

Årets idrottsutövare: Björn Berg

År efter år finner vi honom där i sanden, outtröttligt presterande på toppnivå. Under 2016 erövrade han både SM-guld och den fina titeln av tourmästare på Swedish beachtour samt blev utsedd till årets spelare inom svenska beachvollyboll. Björn är alltid en god ambassadör för Umeå och idrottsklubben studenterna Umeå (IKSU).

Årets ungdomsledare: Cecilia Edström

Att starta och bygga upp en verksamhet för unga där utmaningarna, men också möjligheterna, är många är det få som klarar av. Med ett engagemang och en energi som inte går av för hackor så arbetar Cecilia på ett föredömligt sätt som ledare inom Umedalens IF, Friidrott där hon är ledare för barn och unga med funktionsvariationer. Där får barn och unga en möjlighet att utvecklas och växa genom friidrotten tack vare Cecilia och hennes ledarkollegor.

Årets ungdomsledare: Tobias Broddeskog

En sann entusiast som lyft volleybollen och verksamheten hos en förening på landsbygden. Vad vore volleybollen och Stöcke IF om inte Tobias engagerat sig som ledare? I dag vet var och varannan unge vet vad en bagger är och hur en fin smash sitter hårt i golvet, men framför allt vad gemenskap och glädje inom idrotten är. Tobias är även en förebild för alla barn- och unga, där han tydligt visar att alla kan lyckas så länge man har roligt inom idrotten.

Årets ledare: Hans Nilsson

Att arbeta för att idrotten ska vara tillgänglig för alla hela livet, oavsett ambitionsnivå är en av Hans stora ambitioner. Han ser till att det finns en plats för alla inom IFK Umeå Friidrott. Genom att arrangera träningar där elit tränar sida vid sida med motionärer håller sig Umeåborna pigga och friska. Löpning är trendigt och populärt därför ligger också Hans rätt i tiden då han på ideell basis möjliggör för idrott hela livet!

Årets eldsjäl: Iris Karlsson & Solveig Johansson

Dessa två eldsjälar gör ett arbete som är ovärderligt för föreningen Flurkmarks IK men också för hela byn och bygden. De kanske inte själva alltid syns längst fram i ledet men de finns där och håller ordning på både det ena och det andra. Dessa två eldsjälar har jobbat många år med att arrangera, den år efter år utsålda, Flurkmarks Revyn som är oerhört betydelsefull inte bara för föreningen utan också för människors sociala tillvaro.

Lång och trogen tjänst: Mikael Holmberg

Stöd Björklöven, köp bingolotter!

Den som inte hört frasen eka igenom Umeå centrum har inte besökt Umeå. Mikael är en sann trotjänare som sålt bingolotter för Björklöven sedan bingolotten uppfanns. Tack vare hans tjänst hos IF Björklöven har Mikael på ett mycket förtjänstfullt sätt bidragit till föreningen och dess verksamhet för barn- och ungdomar.

Kontakt

Föreningsbyrån
Umeå kommun
090-16 10 00
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.