Startsida Umeå kommun

Gratis bad och träning för dig som är 75 år eller äldre

Under hela 2018 har du som är 75 år eller äldre möjlighet att träna gratis på Storsjöhallen, på Navet eller i Sävar simhall. För dig som är 65 år eller äldre finns och flera aktiviteter utan kostnad under året.

Du som är 75 år eller äldre har möjlighet att skaffa ett gratis träningskort som gäller både bad och träning på en av de tre olika anläggningarna. Dessutom finns ytterligare flera aktiviteter utan kostnad för alla som är 65 år och äldre:

  • Friidrott på Nolia (tisdagar) – sista tillfället tisdag 24 april
  • Gymträning med personlig tränare på Sävar simhall (onsdagar) – sista tillfället onsdag 30 maj
  • Yoga senior power på Vallabadet (fredagar)
  • Vattenträning på Vallabadet (tisdagar) – sista tillfället tisdag 29 maj
  • Vattenyogakurs på Hemgården (måndagar, fullbokad)
  • Gymträning med personlig tränare på Hemgården (måndagar) – sista tillfället måndag 23 april
  • Gymträning med personlig tränare på Storsjöhallen (torsdagar) – sista tillfället fredag 1 juni
Träningstiderna kan variera på grund av till exempel lov. Läs mer på respektive anläggnings webbsida.

Du kan läsa mer om aktiviteterna på respektiva anläggnings webbsida, läs mer under "Mer information". För att träna i friidrottshallen på Nolia är det bara att dyka upp. Friidrottstränningen äger rum varje tisdag, klockan 11–12, ingen föranmälan krävs, sista datum för friidrotten är tisdag 24 april.

Minskar risken för fall och ökar livskvaliteten

Kyla och halka kan vara ett hinder för många att ta sig ut och röra på sig under vinter och tidig vår. Träning i badhus, simhall eller friidrottshall är ett bra alternativ där man kan röra sig med eller utan gånghjälpmedel i behaglig temperatur.

– Genom att träna behåller och förbättrar vi balans, styrka och kondition vilket gör att risken för fall minskar men framförallt ger en stark kropp oss bättre möjligheter att klara vardagen och det höjer livskvaliteten, säger Jonna Kling Segrén, enhetschef, avdelning bad, Umeå kommun.

Att erbjuda seniorer ett brett utbud på träningsaktiviteter är en del av Umeå kommuns satsning på att öka den fysiska aktiviteten hos personer som är 65 år och äldre. All träning går att anpassa efter förmåga, med eller utan hjälpmedel.

Kontakt

Jonna Kling Segrén
enhetschef, avdelning bad
Umeå kommun
070-579 55 55
jonna.segren@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.