Startsida Umeå kommun
Nydala cykelpark, pumptrack-bana

Nydala cykelpark, pumptrack-bana

Nydala cykelpark är öppen

Nu är den nya cykelparken och pumptrack-banan klar på Nydala. Banan är öppen och tillgänglig dygnet runt för alla från och med fredag 14 juli. Den officiella invigningen sker senare i september.

– Här finns möjlighet att testa dig själv i en häftig anläggning i toppklass som är öppen och tillgänglig för alla. Dessutom kostar det ingenting att cykla på banan, säger Stefan Hildingsson, fritidschef, Umeå kommun.

Två slingor, passar för alla

Anläggningen ligger intill Nydalabadet. Det finns två olika banor: Den stora är omkring 200 meter och den lilla intill är cirka 70 meter lång. Banorna är lämpliga för balanscyklar, MTB- och BMX-cyklar.

Cykelparken har byggts för att hålla väldigt hög standard, men också för att passa för alla, både oerfarna cyklister och elitåkare kan hitta en passande och rolig linje genom banorna.

Öva framförhållning i trafiken

På en pumptrackbana är tanken att du ska kunna använda rörelsenergin och ”pumpa” dig fram hela vägen runt banan, gärna utan att trampa. Banan kräver också att du håller koll på vilka hinder som ligger en bit framför dig. Det är inte bara en rolig utmaning, det övar också din framförhållning. Det är en bra förmåga för alla cyklister, också i trafiken.

Teamet som har byggt banan på uppdrag av Umeå kommun är Eric Wållberg, Tommy ”Cross-Tompa” Johanson och australiensaren Brent McKenzie. Alla tre har stor erfarenhet av och gedigen bakgrund inom cykelsport på olika sätt.

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter?

Fritid drift
mejl

Mer information

Det ska vara roligt och säkert att cykla, också i cykelparken. Du som cyklar gör det på egen risk och du förväntas följa reglerna:

1. Använd cykelhjälm.
2. Kör inte motorfordon i parken.
3. Ta hänsyn till andra cyklister. 

Ha så roligt när du cyklar!

Cykelhjälm
Moped

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.