Startsida Umeå kommun
Bild på ungdomar som kastar upp ballonger

Seminarium om att delta i årsmöten oavsett ålder

I dag hålls många årsmöten som inte passar barn och unga. Det vill projektet ”Bestämma trots ålder" förändra. Onsdag 13 september erbjuds alla som jobbar med unga i föreningar och unga i föreningslivet ett spännande seminarium utifrån projektets metoder.

Många delar av samhället präglas av en struktur som inte tar tillvara på barns kompetens och ungas erfarenheter. Det handlar om skola, arbete och fritid. Fler och fler pratar om en åldersmaktordning där barn och unga underställs vuxna. Precis som andra maktordningar, till exempel kön, etnicitet eller sexualitet, så ges en grupp människor fördelar och privilegier på en annan grupps bekostnad. Det här gör att unga behöver verktyg för att kunna organisera sig, göra sina röster hörda.

Om seminarierna

Vad måste finnas med under årsmötet och vad går att göra på nya sätt? Vi svarar på det och delar med oss av våra bästa tips för att just ert årsmöte ska blir roligare och mer rättvist – oavsett ålder. Ämnen som tas upp är åldersmaktsordning, organisationskultur, kommunikation och mötesmetoder.

Välj mellan två seminarietillfällen:

  • Kvällspass: För dig som är ung/möter unga i en förening eller organisation (OBS! nu för alla åldrar)
    Onsdag 13 september, klockan 18–20, Umeå Folkets Hus
  • Dagpass För dig som är ung/möter unga i en förening eller organisation (oavsett ålder)
    Onsdag 13 september, klockan 13–15, Stadshuset, Skolgatan 31 A, Lokal: Esplanaden

Seminarierna hålls i samarbete med Förbundet Vi Unga och Rättighetscentrum Västerbotten.

Anmäl dig

Anmäl dig till kvällspasset

Anmäl dig till dagpasset

Kontakt

Sara Nordström
fritidskonsulent
090-16 16 21
mejl

Logotyp för projektet Bestämma trots ålder

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.