Startsida Umeå kommun

Föreningsbrev 11 - 2016

Tack för i år!

Vi på Umeå kommun vill rikta ett stort tack till alla föreningar för allt arbete som gjorts under året som gått. 

Vi ses igen nästa år och hoppas att vi tillsammans kan göra 2017 till ett ännu bättre år!

God jul och gott nytt år
önskar
Föreningsbyrån

Jultider

Föreningsbyrån har begränsad bemanning 23 december–5 januari för bidrag och bokning. Hör gärna av dig med frågor via mejl.

Bidrag: fritid.bidrag@umea.se

Bokning: fritid.bokning@umea.se

Vem är värd 10 000 kr i din förening?

Nu har du möjlighet att nominera någon i Umeås föreningsliv som du tycker är värd att uppmärksammas lite extra.

Kanske finns det någon fin ungdomsledare, eldsjäl eller möjligen idrottsutövare i din förening som utmärkt sig speciellt under året eller kanske jobbat i det tysta i många år? Ta då möjligheten att nominera den personen till ett eller flera av fritidsnämndens stipendier som riktar sig till föreningslivet i Umeå. Du har möjlighet att nominera fram till och med den 15 januari.

De som utses till fritidsnämndens stipendiater får 10 000 kr, diplom och bjuds dessutom att närvara på Umeå Idrottsgala där stipendierna delas ut den 21 februari.

Umeå Kommuns fritidsnämnd delar ut stipendier i kategorierna

 • Idrotts- och/eller ungdomsledare
 • Aktiv idrottsutövare
 • Eldsjäl
 • Föreningspersonlighet för lång och trogen tjänst

Läs mer på www.umea.se/fritidsstipendier

APN och aktivitetsstödet

Nu när vi närmar oss slutet på året så är det några saker som kan vara bra att tänka på när det gäller aktivitetsstödet och aktivitetskort på nätet.

 • Föreningar som registrerar aktiviteter i externa system ansvarar själva för att gå in i APN och kontrollera så att inga krockar har uppstått mellan deltagare som kanske registrerats hos annan förening vid samma tillfälle. Då de externa systemen inte ger någon återkoppling på eventuella krockar så är det viktigt att ha en vana att göra detta regelbundet, minst en gång var fjärde vecka.
 • Krockar som sker inom en och samma förening, till exempel om en deltagare skrivs in i två grupper som tränar tillsammans, markeras som en krock med den röda pilen, men bidrag ges för ena tillfället.
 • Manualerna för APN har flyttats till följande adress: http://ukf.umea.se/aktivitetskort (där det även går att läsa sig till hur man rättar krockar).
 • Vi har uppmärksammat problem med APN-appen för den senaste versionen av iOS (operativsystemet för Apples mobila enheter), där det inte gått att byta verksamhet eller anläggning för en sammankomst. Vi kommer därför att publicera en webbläsar-baserad, mobilanpassad version. Arbetet med detta pågår just nu och i nästa års första föreningbrev kommer vi presentera den nya lösningen.

Vad händer på jullovet?

I somras satsade Umeå kommun lite extra på marknadsföringen av www.umea.se/handerpalovet, sidan där lovlediga barn kan hitta massor av aktiviteter att göra på lovet. Under sommarlovet hade sidan mer än 24 500 besök och nu är det snart dags för jullov.

Tipsa om vad som händer i din förening. Lägg in era öppna jullovsaktiviteter i den kommungemensamma kalendern på www.umea.se/handerpalovet. Det kan vara ett bra sätt att nå ut till nya målgrupper.

Jan Åmans minnesfond

Till förmån för aktiva ledare inom idrotten i Umeå. Stipendiet skall tilldelas en ledare, eldsjäl, som gör tydliga positiva insatser för att stimulera såväl unga som gamla att utöva idrott inom alla former och nivåer.

Vill du nominera någon skickar du din nominering till Anders Sjölunds e-post, anderssjolund1@gmail.com

Sök bidrag till din förening

Genom föreningsbyrån kan du söka bidrag till din föreningsverksamhet. Vilka bidrag som finns att söka och vad som gäller för att du ska kunna söka dem kan du läsa mer om på våra bidragssidor.

Höstens bidragstider

 • Bygdemedel
  31 januari
  Söks hos Länsstyrelsen

 • Projektstöd Ungdom
  Löpande

 • Projektstöd Mångfald
  Löpande

 • Projektstöd Folkhälsa
  Löpande

 • Projektstöd Tillfälligt kulturarrangemang
  Löpande

 • Internationellt ungdomsutbyte Löpande

 • Inkluderingsstöd
  Löpande

 • Idrottsarrangemang av rikskaraktär
  Löpande

 • Inkluderingsbidrag
  Löpande

 • Insatser för utsatta EU-medborgare
  Löpande

Hur ansöker du?

Alla ansökningar görs via Umeå kommuns digitala blankettbank på www.umea.se/blanketter.

Vilka bidragsregler gäller?

Läs mer om vilka bidragsregler som gäller.

För mer information, kontakta:
Föreningsbyrån
Umeå kommun
fritid.bidrag@umea.se
090-16 10 00 (växel)

eller läs mer på www.umea.se/foreningsliv

Facebook logotyp

Gilla oss på Facebook

Visst vet du om att föreningsbyrån har en Facebook-sida?

På Facebook lägger vi upp matnyttiga tips, påminnelser om bidragstider och annat smått och gott som vi vill dela med Umeås föreningar.

Gilla oss på Facebook.

Hur mår tonåringarna i Umeå?

Vill du och din förening veta mer om unga och deras livsvillkor så finns en stor undersökning som ni kan ta del av.

Alla högstadie- och gymnasieelever har fått svara på frågor om fritid, hälsa, delaktighet m.m. Antingen kan ni komma in på fritidskontoret och hämta en tryckt rapport eller så kan ni hämta resultatet digitalt på vår hemsida.

Ladda ner fritidsappen!

Fritidsappen innehåller information om fritidsanläggningar i Umeå kommun med omnejd. Här hittar du allt från pulkabackar och skidspår på vintern till mysiga grillplatser och sköna sandstränder på sommaren. Oavsett om du är sugen på att prova på parkour, spela frisbeegolf eller vandra i naturen så hittar du det du söker i Fritidsappen.

För vissa skidspår, badplatser och andra anläggningar kan du även prenumerera på statusuppdateringar för att alltid kunna hålla dig ajour om när spåren är dragna eller aktuell badtemperatur i havet.

Installera Fritidsappen nu och upptäck äventyret och nya smultronställen!

Ladda ner fritidsappen från AppStore

Ladda ner fritidsappen från Google Play

Vad tycker du?

"Tyck om din fritid" finns till för att du ska kunna lämna in dina synpunkter, förslag, klagomål och idéer som rör vår verksamhet.

Var med och påverka - din åsikt är viktig. Dina synpunkter och förslag är oerhört viktiga för oss för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet på ett sätt som stämmer överens med dina och din förenings önskemål.

Lämna dina synpunkter och läs mer på www.umea.se/tyckomdinfritid

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.