Badplatser

Umeå kommun har många fina badplatser, både havsbad, badplatser vid sjöar och vid älven. Varför inte prova på att utforska badplatsen i närheten av där du bor eller gör en utflykt till en annan närbelägen badplats för att upptäcka variationen, möjligheterna och kanske ett nytt favoritställe? Badmöjligheterna i Umeå kommun är stora, varierade och passar för olika behov.

Här kan du hitta information om några av de största badplatserna som finns i Umeå kommun. På flera av badplatserna finns även entreprenörer som driver mat- och fikaförsäljning.

Kontroll av badvatten

I Umeå kommun provtas och kontrolleras vattenkvaliteten på strandbaden. Varje bad provtas tre gånger per sommar (vecka 27, 29 och 31). Läs mer om provtagningsresultat och bedömning av vattenkvaliteten här. 

Kontakt

Jenny Lidqvist
enhetschef
Umeå fritid
090-16 54 02
mejl

Mer information

Badplatskarta

Badplatskarta

Klicka på bilden för förstoring

Badplatskarta (pdf)

Andra badplatser?

Hitta andra badplatser i vår Service- och bokningsguide.

Andra kartor

Kartor på webben

På umea.se finns också webbaserade kartor som hjälper dig att hitta rätt.

Läs mer om och titta på kartor

Kvalitetsdeklaration

Friluftsbad

Dela

Sidan publicerades 2015-01-29

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Mejl, telefon och
andra kontaktvägar

Pressrum

Snabblänkar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktiv utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.