Startsida Umeå kommun

Skridskoåkning

I Umeå kommun kan du åka skridskor på väldigt många ställen. Det finns ett stort utbud av spolade isbanor som oftast hittas vid en skola. Dessutom kan vi erbjuda skridskoåkning i ishallar.

Hitta tider för friåkning för allmäheten i ishallar och på Nolias bandyplan

Spolade isbanor

Så fort vädret tillåter det så spolas isbanor upp och isbarnorna ses till varje dag under vintern. Isbanorna är öppna dygnet runt och under skoltid används de främst av skolan. Innan du besöker en isbana kan du fundera över hur vädret varit den närmaste tiden. Har det snöat mycket kan plogningen kanske inte hunnits med.

Vattnet som används för att spola isbanorna hämtas från brandposter. Under 2014 har flera av brandposterna stängts igen av Vakin. Detta har lett till att Umeå kommun får längre transportsträckor för att fylla på vatten för uppspolning och underhåll av isbanor. På grund av detta har vi blivit tvungna att prioritera vilka isbanor som ska spolas utifrån områden. Du kan läsa mer om prioriteringarna till höger.

 

På Nolia idrottscentrum finns bandybanan, en riktigt stor isbana, uppspolad. Till skillnad från de andra isbanorna får du bara åka där när banan inte är bokad. Till höger hittar du en länk där du kan se om banan är bokad eller inte.  

Ishallar

I T3 center och på Nolia idrottcentrum finns det möjlighet att åka skridskor inomhus. I ishallarna är det många av Umeås hockeyföreningar som har träningar vilket innebär att det bara är vissa tider som är tillgängliga för allmänheten. Vilka tider det är hittar du till höger.

Mer infomation      

Information om isbanor och ishallar hittar du i Umeå kommuns serviceguide för fritids- och idrottsanläggningar.

Kontakt

Camilla Lundberg
enhetschef T3 center
Umeå kommun
090-16 16 34
mejl

Sofia Åström
enhetschef
Umeå kommun fritid
090-16 54 02
mejl

Hitta isbanor

Hitta till anläggningar:
Service- och bokningsguiden

Du kan också ladda ner fritidsappen till din mobiltelefon.

Fritidsappen i Appstore
(Apple)

Fritidsappen på Google Play (Android)

Hitta anläggning, illustration

Sidan har granskats 2017-11-30

Sidans kortadress: www.umea.se/isbanor

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.