Startsida Umeå kommun

Inför besöket

Vi vill att alla våra besökare ska ha en trevlig upplevelse och känna sig trygga. Därför har vi samlat en del information som är bra att känna till inför ditt besök.

Allmänt

Alla besök sker under eget ansvar och du ansvarar själv för dina tillhörigheter. Givetvis finns alltid livräddningsutbildad personal på plats i anläggningen.

Sävar simhall är en rök-, drog- och alkoholfri anläggning.

Av säkerhetsskäl får glas/porslin inte tas med in i simhallen.

Samråd med personal innan du filmar eller fotograferar inne i simhallen.

Personalen har rätt att avvisa besökare som inte följer våra regler eller missköter sig på annat sätt. Ingen entréavgift betalas då tillbaka.

Sävar simhall har tillgängliganpassad entré och toalett.

Bad

Målsman ansvarar för barn och ungdomar under 18 år. Barn under 9 år måste alltid, oavsett simkunnighet, ha sällskap av en simkunnig, betalande vuxen.

För att bada utan vuxen ska man vara 9 år eller gå i årskurs 3, samt vara simkunnig. Med simkunnig menar vi att du kan hoppa i på djupt vatten, få vatten över huvudet, ta dig upp till ytan och därefter simma 50 meter med valfritt simsätt.

Tänk på att duscha hela kroppen, utan badkläder, innan du badar. Använd badkläder i bassängerna. Blöjbarn ska ha badblöja på sig i bassängen.

Inne i simhallen går vi och vi avstår från att dyka från kanten på den grunda delen av bassängen.

Av säkerhetskäl så låter vi bli att slå volter från kanten.

Om du har funktionshinder och behöver hjälp ner i simbassängen finns en lyftstol som sänker ner dig i grunt vatten. Kontakta personalen så hjälper vi dig.

Gym

Alla som är under 18 år och ska träna måste fylla i blanketten ”Målsmans ansvar vid omyndigs träning” som skrivs under av målsman, vilket innebär att målsman tar på sig fullt ansvar för den underåriges träning. Blanketten går att få i receptionen. Därefter får du träna själv från det år du fyller 15 eller mellan 10-15 år i sällskap med vuxen.

I gymmet används alltid skor och kläder lämpade för träning. Tänk på att skorna måste vara rena eftersom grus förstör maskinerna.

Visa hänsyn till andra besökare genom att inte prata i telefon inne i gymmet, använd hörlurar om du lyssnar på musik, vila vid sidan om maskinen/bänken så att någon annan kan använda den under tiden och torka av utrustningen när du använt den färdigt.

Omklädningsrum

I omklädningsrummet har vi skåp som låses med medtaget hänglås. Har man inte med något eget hänglås finns det att köpa i receptionen.

Tänk på att inte använda starkt doftande parfym eller hygienartiklar.

Kontakt

Sävar simhall
Drottningvägen 9
918 32 Sävar

090-16 40 90
savarsimhall@umea.se

Kvarglömda saker

Har du glömt något hos oss? Prata med personalen så hjälper vi dig. Vi sparar kvarglömda saker i cirka två månader.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.