Startsida Umeå kommun

Vårens kulturhändelser presenteras av Umeå kommuns kulturverksamhet på Vävenscenen.

Många kulturhändelser under våren

Mästerbotten – hip hop-festival med Cleo och Random Bastards – Balkanparty, Kee Marcello Band, Jo Nesbö, Jonas Bonnier, Plupp-jojkikal, Finland 100 år, Panorama och mycket, mycket mer. Det är några av alla kulturarrangemang du kan ta del av under våren.

– Vi går nu in på vårt tredje år med programverksamhet på Väven. Vi har börjat en resa tillsammans och det har gett resultat. Bara under 2016 erbjöd vi umeborna 1 480 kulturaktiviteter i Väven. Vävenscenen har blivit alltmer populär allt eftersom våra arrangörer har lärt känna den, berättar Anna Jirstrand Sandlund, chef för kommunens programavdelning på Väven.

Mästerbotten på Vävenscenen

Hip hop-stjärnan Cleo – Nathalie Missaoui och Marc Strömberg från Random Bastards – tillsammans med arrangören Anna Axelsson, Tiljan AB, presenterar programmet för Mästerbotten, Umeås första hip hop-festival som arrangeras på Väven och Vävenscenen lördag 11 februari. Det blir allt från paltmingel med lansering av en ny hjortronläsk till en exklusiv klubbkväll med Umeås och Sveriges bästa hip hop-kollektiv Random Bastards. Förhoppningen är att festivalen ska återkomma varje år.

– Unga i Umeå har länge saknat en egen plats och vi tror att Väven kan bli den platsen, säger Cleo.

Finland 100 år

Temaåret Finland 100 år är en annan stor kulturhändelse. Du kan vara med om 100 kulturupplevelser för att uppmärksamma och fira Finlands jubileum, 100 år av självständighet.

Läs mer på www.umea.se/finland100 och på UmeåFinland100 (Facebook).

Väven panorama

I höst, 6–9 september, är det dags för Väven panorama 2017. Det är en spin off av kulturhuvudstadsåret Umeå 2014 med Väven som centrum. Programmet ska fyllas med brokiga och lustfyllda dagar med kulturmöten, kulturdelaktighet och kulturupplevelser, dagar med internationella, nationella och lokala utblickar, för alla som vill, kan och har lust.

Kontakt

Anna Jirstrand Sandlund
programchef, kultur
Umeå kommun
090-16 33 06
070-670 59 01
mejl

Marit Andersson
administrativ chef, kultur
Umeå kommun
090-16 33 57
070-608 12 48
mejl

Kontakt med ansvariga och arrangörer (pdf)

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.