Startsida Umeå kommun
Bild på Cleo och Random Bastards från Mästerbotten.

Cleo och Random Bastards på hiphopfestivalen Mästerbotten i Väven. Foto: Malin Grönborg.

Succé för Mästerbotten på Väven

– Vi skrev hiphophistoria i helgen. Tack till varenda själ som gjorde den här dagen och kvällen till vad den blev. Det här gör vi om, säger rapartisten Cleo Missaoui.

Mästerbotten – Umeås första och största hiphopfestival på Vävenscenen 11 februari – sålde slut på alla 1 100 biljetter, varav de flesta via förköp.

Cleo, Random Bastards och Hoopdiggas tillsammans med Tiljan AB och Kultur, Umeå kommun bjöd på årets garanterat största och enda hiphopfestival på Väven i Umeå lördags. Huset fylldes med konserter, klubb, workshops, panelsamtal, paltmingel, popup-store, lansering av läsken Hjortrongranat och mycket mer.

Viktig satsning för Väven

På scen stod bland annat Cleo + Broke ’N Tipsy, Broder John, Gonza-Ra, Ayla Shatz, Trainspotters, Fricky och Alexander Juneblad med Academics.

– Att medskapa med lokala kulturaktörer och artister för att få till ett nytt kulturinslag som Mästerbotten är en viktig satsning för Väven. Nu siktar vi på att göra om succén nästa år igen, säger Shauna Adams, producent för Vävenscenen.

Kontakt

Shauna Adams
programproducent
Umeå kommun
Kultur
072-571 02 83
mejl

Mer information

Läs mer om arrangemang på Väven. www.vaven.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.