Startsida Umeå kommun

Dagens program - Bockarna Bruse

Skapande lördag 18/11!

OBS - TERMINENS SISTA - ÅTER 20/1

Hjärtligt välkomna till Skapande lördag på Kulturcentrum för barn och unga i centrala Umeå. Vi finns i Hamnmagasinet, V Strandgatan 4 med ingång från älvsidan av huset!

Direktnummer till Skapande lördag på lördagar kl 12-15 är 070-375 65 45.

Program lördag 18:e november

Skapande lördag öppet mellan 12 och 15, ingång mitt på huset från älvsidan.

Skapa i ateljén. Stora och små skapar tillsammans. Denna lördag gör vi tovad tvål! Drop in, deltagande i mån av plats.

I Teatergarderoben kan du klä ut dig till vad du vill och i Sagorummet är det fritt fram för lek och rollspel.

Lek och spel i Dramarummet. Pröva på olika spel, rocka ring och mycket annat. Drop in. Under överinseende av våra trevliga teaterungdomar.

Dagens biljettaktiviteter
Bockarna Bruse.
Ett musikprogram skapat utifrån den klassiska folksagan Bockarna Bruse. Av och med Monica Ring och Anna Jacobsson. En lekfull föreställning om hur det egentligen gick till när bockarna skulle ta sig över bron? Trollet och varje Bock har fått sin egen personlighet och sång. OBS ett tillfälle; kl 13:00 i Fack 2. För barn från 3 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00! Längd ca 30 min.

Dans och rörelsepass: Klockan 13:40. Dans för stora och små med Didier Blekou. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00! Idag i Svarta lådan.

Hamnmagasinets Café: Mat och fika i Fack 1 (kl 11-15).
Dagens rätt; Vegetarisk hamburgertallrik.

Kulturcentrum för barn och unga! Sveriges äldsta och kanske största barn- och ungdomskulturcentrum!. Verksamheten bedrivs i Hamnmagasinet i Umeå. Det gamla stilfulla magasinet som byggdes 1947 efter ritning av stadsarktitekten Kjell Wretling, är nu fyllt till bredden av aktiviteter för alla åldrar, från de minsta till de äldsta. Här tar vi barnen och de unga på största allvar - deras blick är vår!

Under terminerna erbjuder vi ett antal Skapande lördagar då Kulturcentrum för barn och unga är fyllt av aktiviteter där alla har möjlighet att vara med och skapa tillsammans! Klä ut er i vår Teatergarderob och lek fritt i vårt Sagorum, pröva afrikansk dans, ta och mys en stund med en bok i vår Sagogrotta eller besök Ateljén där stora och små kan skapa tillsammans. Allt är gratis och i Café Hamnen i Ungdomens hus kan du fika för en billig penning.

Händer i huset
I teatergarderoben

Prova kläder i teatergarderoben

Skapa i ateljén

Skapa i ateljén

Dansa med Didier

Dansa med Didier

Sagorumslek

Utforska Sagorummet

Lek och spel i fack 2

Lunch och fika i kaféet

DAGENS KULTURPROGRAM
Bockarna BRUSE -
ett musikaliskt program med Monica Ring och Anna Jacobsson.

För barn från 3 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00!

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.