Startsida Umeå kommun
Egen

Dagens föreställning; Labra-Dabra-Torium

Skapande lördag 24 mars
OBS! Terminens sista!

TERMINENS TIONDE AV TIO

Hjärtligt välkomna till Skapande lördag på Kulturcentrum för barn och unga i centrala Umeå. Vi finns i Hamnmagasinet, V Strandgatan 4 med ingång från älvsidan av huset!

Direktnummer till Skapande lördag på lördagar kl 12-15 är 070-375 65 45.

Program lördag 24:e mars

Skapande lördag öppet mellan 12 och 15, ingång mitt på huset från älvsidan.

Skapa i ateljén. Vi sår nya frön tillsammans med ateljepedagogerna Sofia D och Gunilla Å. Stora och små skapar tillsammans. Drop in, deltagande i mån av plats.

I Teatergarderoben kan du klä ut dig till vad du vill och i Sagorummet är det fritt fram för lek och rollspel.

Lek och spel i fack 2: Pröva rockringar, bowla och andra lekar och spel.

Rengbågsdetektiv: Brukarenkät för barn i form av en äventyrs-, frågebana.

Hamnmagasinets Café: Mat och fika i Fack 1 (kl 11:30-15:30).
Dagens rätt; Gräddig Currygryta.

DAGENS BILJETTAKTIVITETER 
Kulturcentrum för barn och unga ger föreställningen Labra-Dabra-Torium
Hon kommer med posten och bryter sig loss. Vad som finns i brevlådan är en överraskning, förstås. En dans, en show, vem gömmer sig här? En kanin, en kalsong, en pizza, en kartong! Det som händer sedan kan väl ingen tro, men säkert är att bakom skynket skymtar en klo… En spännande utbrytarshow i Laboratoriemiljö av och med Jenny Thornéus, pedagog på Kulturcentrum för barn och unga. Föreställningen ges vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 5 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00. Längd ca 30 min.

Dans och rörelsepass Dans för stora och små med Didier Blekou kl 13:15. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00! Idag i Dramarummet.

Kulturcentrum för barn och unga! Sveriges äldsta och kanske största barn- och ungdomskulturcentrum!. Verksamheten bedrivs i Hamnmagasinet i Umeå. Det gamla stilfulla magasinet som byggdes 1947 efter ritning av stadsarktitekten Kjell Wretling, är nu fyllt till bredden av aktiviteter för alla åldrar, från de minsta till de äldsta. Här tar vi barnen och de unga på största allvar - deras blick är vår!

Under terminerna erbjuder vi ett antal Skapande lördagar då Kulturcentrum för barn och unga är fyllt av aktiviteter där alla har möjlighet att vara med och skapa tillsammans! Klä ut er i vår Teatergarderob och lek fritt i vårt Sagorum, pröva afrikansk dans, ta och mys en stund med en bok i vår Sagogrotta eller besök Ateljén där stora och små kan skapa tillsammans. Allt är gratis och i Café Hamnen i Ungdomens hus kan du fika för en billig penning.

Händer i huset
I teatergarderoben

Prova kläder i teatergarderoben

Skapa i ateljén

Skapa i ateljén

Dansa med Didier

Dansa med Didier

Sagorumslek

Utforska Sagorummet

Lek som gycklare i fack 2

Lunch och fika i kaféet

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.