Startsida Umeå kommun
Vill du spela teater?

Teaterlek

Är Du i 6-8 års åldern och nyfiken på teater?

I teaterleken får du, en gång i veckan, tillsammans med andra i din egen ålder prova på teaterlekar, klä ut dig, lära dig samspela och ha kul i teaterns magiska värld.

Vi startar söndag 17/9 kl 13:00, (vecka 37) och träffas sedan varje vecka. Vecka 44 är det uppehåll. Sista träffen för hösten är vecka 49.

Tid: Söndagar
6 åringar kl 13:00-14:00
7 åringar 14:30-15:30
8 åringar 16:00-17:00

Plats: Hamnmagasinet, centrala Umeå
Kostnad: 400:- per termin
För barn mellan 6 och 8 år

Anmäla via anmälningsformulär: Länk till anmälningsformulär

I Teaterlek går man max två terminer i sin åldersgrupp. Därefter söker hen till åldersgruppen ovanför. Till exempel sexåringar går två terminer - söker till sjuårsgruppen och byter således tid. När hen fyller nio får hen söka till Kulturcentrum för barn och ungas gruppverksamhet  och i mån av plats kan hen då börja i det som kallas Teatermagasinet. En grupp hen sen kan följa till dess hen slutar gymnasiet.

Vad är Teaterlek?

Teaterlek är en prova på verksamhet som riktar sig till de yngre barnen mellan 6-8 år. I Teaterlek är det främst lek och fantasi som gäller. Med leken som metod närmar sig barnen teaterns delar och utforskar dem på ett kreativt sätt. Därför har vi mycket rörelselekar, gruppdynamiska övningar och övningar som tränar hur man förhåller sig till varandra och rummet. Här utvecklas barnens kroppsmedvetenhet och rörelseglädje. I teaterlek utgår vi hela tiden från barnens egen skaparlust och fantasi. Barnen får träna på på att samarbeta och lyssna på varandra.  Tillsammans dramatiserar vi eller leker fram historier utifrån sagor, berättelser eller teman som barnen är med och väljer. Vi skapar korta enkla uppspel här och nu. Teaterleksgrupperna deltar därför inte i Teatermagasinets julcafé och teaterfestival.

Kontakt

Karin Rosvik
090-16 34 86
mejl

Mer information

Anna-Karin Kask
090-16 34 67
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.