Startsida Umeå kommun

©Filippa Nilsson Kallhed/Bildupphovsrätt

Vernissage i Umeå konsthall 30 september: Violet violence

I utställningen Violet Violence utforskar Dennis Delwér och Filippa Nilsson Kallhed längtan, saknad och det stundtals brutala tillståndet mitt i emellan barn- och vuxenvärlden. Drömmar, förhoppningar, att få dem krossade. Sockersött mot rått. Välkommen till vernissage i Umeå konsthall lördag den 30 september, klockan 13.

Nilsson Kallhed utforskar sina flickdrömmar i skulpturer som består av mer eller mindre vardagliga föremål. Ljusskyltar med löften, plastiga förbrukningsvaror och hästtagel som färgats i My Little Pony-kulörer är aktörer i ett drama där ingenting blivit som man föreställde sig.

Inspirerad av romantikens landskapsmåleri och platser han bott på, undersöker Delwér en eskapistisk längtan. Centralt står horisonten och att förlora sig själv i jakten på denna; då den aldrig kan fångas, då den gått förlorad i skedet den nås. Det blir en resa, en uppväxt.

Filippa Nilsson Kallhed är född 1986 och tog kandidatexamen från Umeå konsthögskola 2015. Boende och verksam i Stockholm.

Dennis Delwér är född 1989 och tog kandidat-examen från Umeå konsthögskola 2015. Boende och verksam i Göteborg och Berlin. 

Kontakt

Anja Boman
konstsekreterare
Umeå kommun kultur
090-16 34 74
070-388 34 74
anja.boman@umea.se

©Dennis Delwér/Bildupphovsrätt 2017

Mer information

KONSTPROGRAM 30/9 - 9/11

Lördag 30 september
VERNISSAGE: VIOLET VIOLENCE I UMEÅ KONSTHALL
Konstnärerna Filippa Nilsson Kallhed och Dennis Delwér presenterar utställningen och berättar om sitt konstnärskap. Varmt välkommen!
Tid: 13.00
Plats: Umeå konsthall på plan 3 i Väven
Anmälan: Ingen föranmälan krävs


Torsdagarna 5, 12, 19, 26 oktober & 9 november
LUNCHVISNINGAR AV UTSTÄLLNINGEN VIOLET VIOLENCE
Vår konstpedagog berättar om utställningen.

Tid: 12:30
Plats: Umeå konsthall på plan 3 i Väven.
Anmälan: Ingen föranmälan krävs.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.