Startsida Umeå kommun

Mattias Olofssons videoinstallation 2016

JordArt, en före detta potatiskällare i Hörnefors

När det nya resecentrat i Hörnefors planerades tog Umeå kommun fram planer för renovering av strandpromenaden längs Hörneån. Under den nya järnvägsbron fanns en jordkällare som bedömdes vara i gott skick och med en möjlig framtida användning. Efter ett förtjänstfullt renoveringsarbete har nu platsen fått ett nytt utställningsrum. Väl vid JordArt kan du som flanör och betraktare ta del av de konstinstallationer som presenteras bakom den massiva glasskivan. Från och med 2014 har nämligen en rad konstverk presenterats i denna miljö tack vare engagemang och volontära insatser av Leif von Schantz i samarbete med Umeå kommun. 

Du kan även njuta av själva byggnaden i sitt natursköna läge. Med sin ommurade förgård erbjuder den en oförmodad plats för oväntade möten. Det vackert välvda källartaket är skapat av grönskimrande slaggprodukter från järnmalmshanteringen. 

JordArt -Potatiskällaren i Hörnefors

JordArt -Potatiskällaren i Hörnefors

Kontakt

Anja Boman
konstsekreterare
Umeå kommun
090-16 63 74
anja.boman@umea.se

Kommande utställningar

JordArt är stängd tills vidare pga att lokalen vandaliserats. 

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.