Startsida Umeå kommun
Bild av skulputrguides tillägget

Beställ pedagogiskt material till Skulpturguide Umeå

Till Skulpturguide Umeå finns ett tillhörande häfte med pedagogiska exempel som kan beställas gratis via denna sida. Materialet är utformat så att det kan användas av lärare i såväl barn- som vuxengrupper i exempelvis bildundervisning eller studiecirklar.

Materialet fungerar bäst i hop med Skulpturguide Umeå. Boken finns att låna på ditt bibliotek i Umeå. Den går också att köpa i de flesta bokhandlarna i stan.

Med hjälp av konsthistoriska exempel, besläktade nationella och internationella gestaltningar och praktiska uppgifter, är häftet också användbart för konstintresserade långt utanför Umeå. Materialet är rikt illustrerat av Mikke Hedberg.

Om materialet


Det pedagogiska materialet är uppbyggt utifrån rubrikerna Se — elever besöker och tittar på originalkonst i den gemensamma miljön, Lära — eleverna får kunskaper om konstnärer och konstverk, och Gestalta — eleverna skapar egna konstverk.

Kontakt

Anja Boman
konstsekreterare
Umeå kommun
090-16 34 74
anja.boman@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.