Startsida Umeå kommun

Gratis bad och träning för dig som är 75 år eller äldre

Under hela 2018 har du som är 75 år eller äldre möjlighet att träna gratis på Storsjöhallen, på Navet och i Sävar simhall. För dig som är 65 år eller äldre finns och flera aktiviteter utan kostnad under året.

 

Kyla och halka kan vara ett hinder för många att ta sig ut och röra på sig under vinter och tidig vår. Träning i badhus, simhall eller friidrottshall är ett bra alternativ där man kan röra sig med eller utan gånghjälpmedel i behaglig temperatur.

– Genom att träna behåller och förbättrar vi balans, styrka och kondition vilket gör att risken för fall minskar men framförallt ger en stark kropp oss bättre möjligheter att klara vardagen och det höjer livskvaliteten, säger Jonna Kling Segrén, enhetschef, avdelning bad, Umeå kommun.

Att erbjuda seniorer ett brett utbud på träningsaktiviteter är en del av Umeå kommuns satsning på att öka den fysiska aktiviteten hos personer som är 65 år och äldre. All träning går att anpassa efter förmåga, med eller utan hjälpmedel.

Läs mer HÄR 

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.