Startsida Umeå kommun

Vågad workshop för seniorer

Vill du dansa som Madonna? Och är 60+?

Då ska du delta i Sofia Södergårds workshop i Vogue och stereotypa rörelsemönster. Följ med på en spännande resa med film, dans och rörelse som ger nya insikter och inspiration!
Sofia Södergård ger också dansföreställningen SLICK den 14 april.


Vogue är en dansstil som känns igen Madonnas musikvideo Vogue men som utvecklades långt tidigare i New Yorks gayrörelse. I Vogue leker en med sterotyper inom yrken, klass och kön. Här utforskar vi tillsammans hur maskulint och feminint kodade rörelser sitter i våra kroppar. Hur sitter makt i kroppen? Finns det också rörelser som inte är kodade till manligt/kvinnligt?  Vi övar på grunderna inom Vogue dans och plockar fram vår inre diva eller divo.


Vågad workshop för seniorer (Max antal deltagare: 25)

Längd: 2 timmar

Workshop pris: 100:-

Tid och datum:  Torsdag 5 april, 18:00

Lokal: Studio 6, Rosa Huset, Balettakademien Umeå, Norrlandsgatan 30

HÄR hittar du biljetter

 

Kultur för seniorers SPECIALERBJUDANDE


Köp biljett till workshopen, skicka sedan ett mail till dansproducent Linda Wiklund på Norrlandsoperan och berätta att du har en biljett till workshopen, så får du en gratisbiljett till Sofia Södergårds föreställning SLICK den 14 april kl.19.00. Tänk på att det är först till kvarn som gäller på workshopen, det finns endast 25 platser.
Linda Wiklund: linda.wiklund@norrlandsoperan.se

 

Mycket nöje!

Det här är ett av de arrangemang som ingår i Kultur för seniorers danssatsning under året.

 

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Sociala medier

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.