Startsida Umeå kommun

Musik

Umeås musikliv är både brett och färgstarkt. Många artister har lagt grunden för det egna musicerandet i kommunala Umeå Musikskola med sina 2 000 elever per år.

Umeå är av tradition en jazzstad och här finns en av Sveriges bästa jazzklubbar, nämligen föreningen Jazz i Umeå. Med internationell jazzfestival, MADE och Umeå Open kan Umeå också kalla sig för en riktig festivalstad. Utöver det finns också Norrlandsoperans symfoniorkester. De håller världsklass och kan ofta stoltsera med internationellt kända gästdirigenter och solister.

Flera studieförbund erbjuder ett gediget utbud av instrumentalmusik och sång i sina program och i Umeå finns många aktiva körer, bland annat Generations-kören och Kammarkören Sångkraft. Äldst av alla amatörverksamheter är Umeå Musiksällskap.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.