Startsida Umeå kommun
Sara Lundström

Sara Lundström

 

  • Utbildad till sjuksköterska
  • Jobbar i stort sett på alla vårdboenden i kommunen som pool-sjuksköterska

Vad gör du på ditt jobb?

– Jag har jobbat som sjuksköterska sedan 2012, både i landstinget och i kommunen. Jag utför vanliga sjuksköterskeuppgifter som provtagning, omläggningar, kateterbyten, sköter anhörigkontakter och läkemedelshantering, för att nämna några. Att dokumentera utförda åtgärder tar också upp en del av min tid.

– Jag jobbar mest dagtid, men var fjärde helg jobbar jag i kvällspatrullen och då ansvarar jag också delvis för hälso- och sjukvård i hemmet och socialpsykiatrin.

– Ibland är jag bokad på ett och samma boende en längre period, men oftast får jag jobba på tre till fem olika ställen varje vecka och det trivs jag bra med.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är främst alla möten med brukare och anhöriga, men det självständiga arbetet med planering och prioritering är också givande och utvecklande för mig som sjuksköterska. Jag har härliga kolleger och gör det än trevligare att komma till jobbet.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.