Startsida Umeå kommun
Personporträtt, Rene Fernandez Uria

Parker växlar upp under sommaren

Rene Fernandez Uria är driftområdeschef för parker. Han leder personal, planerar och samordnar arbeten som behöver göras. Parker har 15 tillsvidareanställda och inför sommaren rekryteras cirka 25 medarbetare som ska jobbar under sommaren.

– Det var cirka hundra sökande i år, några av de som sökt har jobbat tidigare somrar. Det är kul att de söker sig tillbaka, säger Rene Fernandez Uria.

Rene jobbade själv som säsongsanställd under sommaren 2015 och trivdes bra med kollegor och kommunen som arbetsgivare. Sedan februari 2018 arbetar han som driftområdeschef på parker och förutom sin erfarenhet från sommaren 2015 har han arbetat med liknande arbetsuppgifter i Spanien.

– Även om mitt jobb i Spanien var mer inriktat på projektering och projektledning finns det mycket likheter. Jag har ett varierat jobb och det kommer nya utmaningar nästan hela tiden. Det är ett roligt jobb och jag är stolt över mina medarbetare. Vi har haft mycket att göra då sommaren kom snabbt men de jobbar på jättebra, de gör ett bra jobb och vi har kul ihop, säger Rene.

Innan midsommar ska alla sommarblommor i parkerna vara planterade. Varje år har sommarblommorna i Umeås parker ett tema som en av kommunens landskapsarkitekter har designat. Årets tema är ”konst” och kommer att märkas framför allt på färgerna. Under sommaren kan du som vill gå en guidad tur för att få veta hur de har tänkt.

Umeå växer och det märker även Rene och hans kollegor av. Han ser framför allt Broparken och Årstidernas park som goda exempel.

– Nu är fler människor ute och nyttjar parkerna, även om det är väldigt väderberoende så märks det att fler och fler nyttjar parkerna, det är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb, säger Rene. 

– Vi jobbar för Umeås invånare. Det tycker jag är en jätteviktig del i arbetet och något som jag tycker att alla som jobbar för kommunen ska vara stolta över. Emellanåt är jobbet tidskrävande och såklart får vi också kritik. Men gör man ett bra jobb för andra får man också beröm, säger Rene Fernandez Uria.

Kontakt och support

Jobbsupport
Umeå kommun
090-16 10 99, tryck 1
jobb@umea.se

Mer information

Bli en del av
Team Umeå kommun!

Umeå utvecklas snabbt och är en av Sveriges mest växande städer. Vi har två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Umeå kommun är regionens största arbetsgivare och här finns bred kompetens. Vi söker alltid nya medarbetare inom olika yrkesområden.

Läs mer om att arbeta i Umeå kommun på www.umea.se/jobb.

Medarbetare

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.