Startsida Umeå kommun

Internationella frivilligdagen

Uppmärksammas i Glashuset Umeå kl 11-15, i Umeå Stads Kyrka kl 16-17

Internationella frivilligdagen, en förkortning av Internationella frivilligdagen för ekonomisk och social utveckling, infaller årligen 5 december. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985. Sedan dess har regeringar, FN-systemet och organisationer varje år förenats med frivilliga runt hela jorden för att fira 5 december.

I Umeå har internationella frivilligdagen uppmärksammats sedan 2001. Frivilligcentralen tog initiativ till att uppmärksamma internationella frivilligdagen i Umeå. Hösten 2001 var Frivilligcentralen inbjuden till  en nationell konferens för frivilligcentraler i Norrköping. Där fick de kunskap om att 5 december är proklamerad av FN som internationell frivilligdag. De fick också ta del av hur Norrköping firade. Representanterna från Frivilligcentralen blev inspirerade att göra något av detta i Umeå.

Målet, att det ska bli en dag som många organisationer och Umeå kommun samlas kring, har nu blivit en tradition.

Internationella Frivilligdagen 2017

Tisdag den 5 december 2017

På kulturhuset VÄVEN - Väven scenen

Program

17:00
MINGLA OCH NÄTVERKA

18:30
FÖRELÄSNING
Kattis Ahlström talar på temat "Den idéburna sektorns möjligheter och dilemman".

UTDELNING AV UTMÄRKELSEN
ÅRETS ELDSJÄL

20:45
Avslutning

Läs mer: Länk till programaffisch

Årets eldsjäl

Umeå kommun tycker att det är viktigt att uppmärksamma allt det goda frivilligarbete som sker i kommunen. Utmärkelsen "Årets eldsjäl", som delas ut under dagen, är ett sätt att visa uppskattning och uppmärksamma en förening eller en organisation som har utmärkt sig och gjort betydande insatser för invånarna i Umeå kommun under året.

Läs mer om Årets eldsjäl


FN's logotyp Internationella frivilligdagen

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.