Startsida Umeå kommun

Vill du ha hjälp en volontär?

Ring eller besök Frivilligcentralen för en första kontakt. När du tar kontakt kan du framföra dina önskemål och vi diskuterar bästa sätt att tillgodose dem.

Insatserna är kostnadsfria och våra volontärer har tystnadsförsäkran när det gäller dina personliga förhållanden.

Vill du att någon kommer och hälsar på dig?

Volontärer från Frivilligcentralen kan komma hem till dig, ta en kopp kaffe tillsammans eller för att bara umgås en stund.

Trivselaktiviteter på Café 76:an

Frivilligcentralen erbjuder sociala aktiviteter, som caféverksamhet på Storgatan 76. Flera dagar i veckan har Café 76:an öppet, och vissa dagar är det särskilda trivselaktiviteter där. Det är bara att komma till våra aktiviteter, ingen föranmälan behövs. Öppet måndag, tisdag och torsdag 13-15.

Aktiviteter kan även ordnas på andra tider, se föreningsguiden i lokaltidningarna på fredagar för aktuellt program.

Vill du att någon följer med som sällskap?

Känner du att du behöver sällskap när du ska ut på någon aktivitet eller göra något ärende? Frivilligcentralen har volontärer som kommer hem till dig och följer med dig på de aktiviteter du vill göra.

Promenadsällskap

Frivillgcentralen har volontärer som gärna går med på promenad.

Hjälp med att fixa något i ditt hem

Några personer vid Frivilligcentralen ställer upp för att bistå äldre som behöver hjälp i hemmet med att byta glödlampor, byta gardiner, sätta upp tavlor, omplantera blommor och liknande. Sökande betalar ev. materiel och bilersättning om det varit nödvändigt för att utföra uppdraget men i övrigt är tjänsterna kostnadsfria.

Vårdar du en anhörig/närstående?

Har du svårt att lämna din anhörige för att t ex uträtta ärenden, besöka läkare, frisör, delta i anhörigträffar, delta i kulturaktiviteter med mera. Då kan du höra av dig till Frivilligcentralen, som har några volontärer som kan hjälpa till med kortare punktinsatser. Samtliga frivilliga har lämnat tystnadsförsäkran. Insatsen är kostnadsfri. Tänk på att anmälan måste ske i så god tid att vi kan hitta rätt person som introduceras för att ni ska lära känna varandra.

Vistas du på onkologen?

Är du på onkologen och vill komma bort från sjukhusmiljön en stund? Frivilligcentralen med väntjänst kan erbjuda dig sällskap vid till exempel en promenad, gå på stan, sitta en stund på något av Umeås fikaställen, gå på bio eller någon kulturaktivitet eller något helt annat som du är intresserad av. Detta är ett samarbete med onkologen.

Mormor/farfar-kontakt

I dagens samhälle är det många barn och vuxna som saknar kontakt med någon från en äldre generation. Frivilligcentralen i Umeå hjälper till att hitta en extra mor- eller farförälder.)

Kontakt

Frivilligcentralen
Storgatan 76
903 363 Umeå
090-77 72 15
mejl

Frivilligcentralens uppdragsförmedling:
Telefontid: måndag–fredag, klockan 10–12

För övriga frågor, vänd dig till:

UllaBritt Kullh
Verksamhetsledare
Frivilligcentralen
090-16 21 51
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.