Startsida Umeå kommun
Förvaltarfrihetsbevis

I vissa fall kräver myndigheter att man ska lämna in ett bevis om att man inte har förvaltare, det vill säga lämna ett så kallat förvaltarfrihetsbevis.
 
Beviset utfärdas av överförmyndaren i den kommun där du är folkbokförd. Du som är skriven i Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln eller Vännäs ska ansöka om förvaltarfrihetsbevis hos Överförmyndarenheten i Umeåregionen.

Du ansöker genom att höra av dig till överförmyndarenheten, via mejl eller telefon och begär att få ett förvaltarfrihetsbevis. Vi behöver veta ditt personnummer och kontaktuppgifter för att kunna utfärda beviset.

Vi tar fram dina personuppgifter ur folkbokföringsregistret samt kontrollerar att det inte finns några uppgifter om förvaltarskap registrerade hos överförmyndarnämnden. Vi skriver sedan ett intyg och skickar det till din folkbokföringsadress. Handläggningstid 1-3 arbetsdagar.

Förvaltarfrihetsbeviset utfärdas utan avgift.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.