Startsida Umeå kommun

Stödboenden i socialpsykiatrin

Principen med stödboende är att man bor själv i en lägenhet, i anslutning till en stödlägenhet där man kan träffa andra människor i samma situation och få stöd i sociala sammanhang.

Stödlägenheten är öppen för de boende under dag- och kvällstid och erbjuder stöd eller social samvaro i en lugn och trygg miljö tillsammans med andra.

Det finns stödboende på Tomtebo, Umedalen och Ersboda i dagsläget.

Stödets utformning

Vid samtliga stödboenden bor de flesta på gångavstånd till eller i närhet till stödlägenheten. Stödboendenas öppettider varierar men ligger inom spannet 07.45-21.00 på vardagar och 08.00-21.00 på helgerna. Stödlägenheten är öppen för besök under denna period, men kan vara stängd om personalen utför arbetsuppgifter utanför stödlägenheten.

Aktiviteter
Alla stödboenden arrangerar gemensamma aktiviteter för de boende såsom middagar, utflykter och tv- kvällar tillsammans, vilka fastställs utifrån husmöten. Personalen stödjer även vid individuella aktiviteter. Stödet utgår från det beslut som beviljas av konsulent inom Umeå kommun.

Kontakt

Vill du veta mer om våra stödboenden?

Kontakta gärna bitr. verksamhetschef Helena Sjögren

Telefon 090-165184
Mejl helena.sjogren@umea.se

Kontakta växeln för att komma i kontakt med äldre-och handikappkonsulent, 090-161000

Socialpsykiatrin ansvarar för verksamheten.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.