Startsida Umeå kommun

Ekonomiska problem - mina föräldrar har aldrig pengar

Ibland kan det kännas som att ens föräldrar aldrig har pengar. De kanske aldrig har råd att ge dig den där nya cykeln som alla andra i klassen har. Eller så kanske de aldrig har råd att gå på bio med dig. Det kan kännas jobbigt när föräldrarna inte har råd att göra roliga saker, ”varför just mina föräldrar”?

Om de har råd med det nödvändiga finns det inte så mycket du kan göra

Tyvärr finns det inte så mycket du kan göra för att förändra dina föräldrars ekonomi. Det du kan göra är att be dem försöka spara lite pengar så att ni till exempel kan gå på bio. Men så länge dina föräldrar har råd med nödvändiga saker som mat, hyra, kläder och hygienartiklar så finns det inte så mycket du kan göra.

Om de inte har råd med det nödvändiga kan de få hjälp

Om dina föräldrar däremot inte har råd med de nödvändiga sakerna kan de få hjälp av socialtjänsten. Socialtjänsten kan då se till så att dina föräldrar får ett så kallat försörjningsstöd. Det betyder att de får pengar som de kan använda för att köpa nödvändiga saker. Dina föräldrar kan ringa och prata med socialtjänstens mottagningsenhet.

Kontakt

Vänd dig i första hand till den verksamhet som står överst i listan:

Socialtjänstens mottagningsenhet

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.