Startsida Umeå kommun

Brandövning på sjukhuset vecka 20 och 21

Brandförsvar, Umeå kommun, genomför under vecka 20 och 21 rökdykningsövningar i byggnad 9 A och 9 B på Norrlands universitetssjukhus. Det är i den gamla lasarettsbyggnaden på sjukhusområdet som ska rivas.

– Det här är ett unikt tillfälle för vår brandpersonal att få öva en fingerad insatsövning i en sjukhusavdelning. Vi vill passa på när vi har chansen, säger Alexander Lindström, samordnare för intern övningsverksamhet, Brandförsvar och säkerhet.

Övningarna kommer att ske dagtid måndag till torsdag mellan klockan 13.00 och 15.00. Skyltar kommer att ställas ut för att informera allmänheten om övningen.

– Det kommer att synas rök från långt håll under övningarna, men det finns ingen riktig brandkälla till röken. Inget kommer att eldas i lokalerna, säger Alexander Lindström.

Kontakt

Alexander Lindström
samordnare, intern övningsverksamhet
Brandförsvar och säkerhet
Umeå kommun
070-360 50 65

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.