Startsida Umeå kommun

Försäljning

I Umeå finns ett antal torghandelsplatser som skapar möjligheter till ett dynamiskt och levande gatuliv. 

Torghandel

Fasta torghandelsplatser

Torghandelsplatser finns på Rådhustorget, södra delen av norra Renmarkstorget, Tegs centrum och Himmelska fridens torg i Holmsund. Avtal skrivs enligt de lokala torghandelsföreskrifterna.

Tillfälliga torghandelsplatser

​Det finns ett antal tillfälliga torghandelsplatser för korttidsuthyrning. Dessa platser administreras av UPAB, Umeå parkerings AB.

 

All övrig försäljning

All övrig försäljning kräver polistillstånd enligt ordningslagen.

Hej! Vad roligt att Ni vill bedriva torghandel i Umeå. Torghandel är en viktig del för Umeås utveckling och vårt centrum. Efter att Ni genomfört Er intresseanmälan är det viktigt att läsa de fastställda torghandelsföreskrifter, lokala ordningsregler och vilka avgifter som gäller. På så vis är kommer Du att bli bättre förberedd på vilka skyldigheter och rättigheter ni har. Har det uppstått frågor eller funderingar är ni välkommen att besöka oss eller nå oss på 090 16 15 30 eller via e-post; kontaktcenter.gatorochparker@umea.se
Kontakt

Kontaktcenter, Gator och parker
090-16 10 00
kontaktcenter.gatorochparker
@umea.se
 

Allmänna myndighets-
och trafikfrågor

090-16 15 30

Måndag–onsdag, 8.30–11.30 

Avvikelser kan förekomma vid möten eller utbildning. 

Ställ frågor, lämna synpunkter eller felanmäl via app/formulär

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.