Startsida Umeå kommun

Var med och förbättra Umeås cykelvägnät

Under årets upplaga av Cykelkampen öppnar vi upp en ny kanal för att lämna synpunkter på det kommunala cykelvägnätet. Vi vill gärna få in synpunkter och förbättringsförslag och ser Cykelkampen som ett utmärkt tillfälle att samla in detta då många umebor förhoppningsvis väljer att cykla i maj.

Umeå kommun genomför åtgärderna

Som tack för det lovar vi att genomföra minst tio av de förslag som kommer in förutsatt att de ryms inom ordinarie budget. Exempel på olika typer av åtgärder är belysning, länka ihop cykelstråk där kortare förbindelse saknas, kantstenar eller förslag på sträckor som bör ha delad gång och cykelväg m.m.

Lämna ett åtgärdsförslag

För att registrera ett åtgärdsförslag kan du fylla i formuläret på Umeå kommuns webbsida eller ladda hem appen "Felanmälan till Umeå kommun".

Det är viktigt att du väljer kategorin "Cykelkampen 2017" när du lämnar ditt förslag på åtgärd så att vi inte går miste om den. 

Dina åsikter är viktiga för oss i planeringen av Umeå som cykelstad så passa på att vara med och påverka!

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.