Startsida Umeå kommun

Rådhustorget med den nya lokalen som står färdig hösten 2017. Fotomontage: Sweco

Hyresgäst till ny lokal på Rådhustorget

Till hösten står den nya byggnaden på Rådhustorget klar, tidigare kallad orangeriet. Nu söker kommunen en hyresgäst som vill vara med och etablera caféverksamhet i den nya lokalen.

Lokalen har glasfasad ut mot torget och byggs på ett sätt där ute och inne nästan flyter ihop. Tanken är att verksamheten som flyttar in ska ha generösa öppettider och bidra till att torget blir en trygg plats i centrala staden.

- Vår önskan är att lokalen ska bli en ny mötesplats för alla invånare och att den ska bidra till att Rådhustorget blir en levande plats där många trivs och träffas, säger Lena Karlsson Engman (S), tekniska nämndens ordförande.

Modern lokal med uteservering

Den nya lokalen ska stå klar till hösten, då även ombyggnaden av Rådhustorget ska vara klar. Det kommer att finnas plats för ca 40 sittande gäster samt uteservering. Tekniska nämnden beslutade att hyresavtalet inte kommer att medge alkoholservering.

- Den som etablerar sin verksamhet här får en toppmodern lokal mitt i centrum. Nu öppnar sig alltså möjligheten för den blivande restauratören att vara med och utforma lokalen redan under byggtiden, säger Lena Karlsson Engman.

Tekniska nämnden beslutade att Umeå kommun ska annonsera efter en lämplig hyresgäst. Detta kommer att ske inom kort via annons i lokalpress och här på www.umea.se/radhustorget.

Kommunen kommer utifrån intresseanmälningarna att välja ut aktörer för samråd/intervju. Målet är att ha ett hyresavtal klart innan maj 2017.

Uppdatering 2017-03-15

Möjligheten att skicka in intresseanmälan pågick mellan 1 februari och 1 mars 2017. Umeå kommun går nu igenom de inkomna intresseanmälningarna.

Kontakt

Lena Karlsson-Engman (S)
ordförande
tekniska nämnden
Umeå kommun
090-16 13 29
070-296 12 32
mejl

Mer information

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.