Startsida Umeå kommun

Parkering

Besök Upab:s (Umeå Parkerings AB) webbplats för att hitta mer information om parkering i Umeå. Där finns information om priser, p-hus, handikapparkeringar, mc- och mopedparkeringar och om hur du enkelt kan betala med kort eller sms.

 

Bilar parkerade längs gata

Kan du parkera schyst?

Umeå kommun genomför en kampanj under mars då bilister uppmuntras till att parkera schyst. Syftet med kampanjen Parkera schyst är att uppmana trafikanterna till att visa hänsyn till varandra samt att synliggöra trafikreglerna. Att parkera schyst gör det enklare för alla att ta sig fram och i vissa situationer bidrar det dessutom till en ökad trafiksäkerhet för de oskyddade trafikanterna.

Testa dig genom att svara på tre korta frågor och du har chans att vinna fina priser. Vi lottar ut ett aktivitetsarmband, en cykeldator och en liten goodiebag.

1. Du skjutsar hem din kompis, hur gör du när du lämnar av kompisen?2. Du ska göra ett snabbt ärende i centrum och upptäcker att det är parkeringsförbud utanför den butik som du ska springa in på. Vad gör du?3. Du har fått ett nytt jobb och ska leverera varor till en butik. Hur gör du?
Vill du vara med i utlottningen av priser? Fyll i dina kontaktuppgifter.
User informationParkeringsförbud
Gatuparkeringar
Karta över gatuparkeringar i områden med parkeringsförbud. Klicka på bilden för att komma till sida med nedladdningsbar karta.

Karta över gatuparkeringar i områden med parkeringsförbud. Klicka på bilden för att komma till sida med nedladdningsbar karta.

Sidan har granskats 2017-03-02

Sidans kortadress: www.umea.se/parkering

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.