Startsida Umeå kommun

David Degerman och Gunnar Hedlund, yrkeslärare vid VVS- och fastighetsprogrammet på Dragonskolan.

Dragonskolan får pris som Årets skola

Dragonskolan fick under Lärarkonferensen 2016 i Stockholm ta emot utmärkelsen Årets skola av VVS-Branschens Yrkesnämnd. Motiveringen lyder: Årets skola har engagerade lärare, delar med sig av goda exempel och skapar bra förutsättningar för att eleverna ska få med sig teoretiska och praktiska kunskaper ut i arbetslivet.

– Vi är otroligt glada och tacksamma över utmärkelsen. Vi strävar medvetet efter att hålla en hög nivå på vår utbildning så att våra elever ska vara fullt rustade för arbetslivet när de lämnar skolan. Och det här priset är ett kvitto på att vi är på väg i rätt riktning, säger David Degerman yrkeslärare vid VVS- och fastighetsprogrammet på Dragonskolan.

Utmärkelsen Årets skola innebär också att Dragonskolans tilldelas ett stipendium om 10 000 kronor för utveckling av VVS-inriktningen på VVS- och fastighetsprogrammet. Det är första året om utmärkelsen Årets skola delas ut av VVS-Branschens Yrkesnämnd.

Dragonskolan är även certifierad som Förstklassig skola för läsåret 2016/17 av VVS-Branschens Yrkesnämnd.

Kontakt

Gunnar Hedlund
yrkeslärare
VVS- och fastighetsprogrammet
Dragonskolan
090-16 24 88
mejl

David Degerman
yrkeslärare
VVS- och fastighetsprogrammet
Dragonskolan
090-16 52 15
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.