Startsida Umeå kommun

Dragonskolans elever vinnare av årets UF Västerbotten

Lördag 17 mars arrangerades Västerbottens regionala mässa i Ung Företagssamhet "Entreprenörskap på riktigt" för första gången i Umeå centrum. 122 drivna UF-företag från hela Västerbotten ställde ut på mässan. De UF-företag som representerade Dragonskolan skördade stora framgångar och vinsten gick till Dragonskolans Bean to cup! Dragonskolan vann även pris som Årets UF-skola.

Mässan för "Entreprenörskap på riktigt" gick av stapeln kl. 10-17 i galleriorna MVG och Utopia i centrala Umeå och avslutades senare under kvällen med prisutdelning på Norrlandsoperan. Det tävlades i 15 kategorier och Dragonskolan tog hem topp tre placeringar i 11 av dessa! Bean to cup valdes till årets UF-företag med motiveringen:

"Årets vinnare visar ett fantastiskt engagemang och har en väl genomarbetad affärsidé. Med en skalbar affärsmodell känns de redan som ett fullfjädrat företag. Vinnaren har en känsla för både produkt och marknad och hittar hela tiden nya affärsmöjligheter. Hårt arbete har gett en imponerande omsättning och god lönsamhet."

Flera av de prisade företagen får nu representera Västerbotten under SM i Ung Företagsamhet som går av stapeln i Stockholm i maj. Dragonskolan kommer där att representeras av Bean to cup, Webbhjälpen, Locide och 2 grader.

Läs mer och se fler resultat på Dragonskolans webbplats.

Kontakt

Sten Persson
rektor
Dragonskolan
076-147 80 87
sten.persson@umea.se 

Mer information

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.