Startsida Umeå kommun

Elever från Grubbeskolan klara för final i Språkolympiaden

Rebecka Norberg och Emil San Sebastian Hurtig, Grubbeskolans åk 9, har tagit sig vidare till riksfinalen i språkolympiaden i franska som avgörs den 30 mars Malmö.

Efter en intensiv tävlingsdag och flera jämna matcher i de olika språkkategorierna som Grubbeskolans elever tävlade i tog två grubbeelever hem segern i franska. Detta betyder att de tävlar vidare i riksfinalen där de möter finalisterna från de sex övriga regionerna i Sverige.

– Uppladdningen blir att titta på frågor från tidigare år, repetera grammatik samt kunskaper om Frankrike och fransktalande länder, säger Maria Fredriksson, pedagog på Grubbeskolan.

Språkolympiaden är en tävling för högstadiet och gymnasiet i språken spanska, franska, tyska och engelska. Först gör eleverna ett språkkunskapstest på nätet där de tävlar om en plats i regionfinalen för att sedan försöka ta sig vidare till finalen i Malmö.

Kontakt

Maria Fredriksson
pedagog
Grubbeskolan
Umeå kommun
090-16 26 70
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.