Startsida Umeå kommun

Foto: Ewa Anehult Lundberg

Elevutställning om mänskliga rättigheter: What's the difference?

Årskurs nio på Bräntbergskolan har diskuterat och undersökt vad mänskliga rättigheter står för, i Sverige och i världen. Arbetet har resulterat i cirka 90 bilder med tillhörande tankadikter som nu kommer att visas på Väven. Utställningen heter ”What's the difference”.

Vernissage, torsdag 18 maj klockan 14.00
Väven, plan 4, Öppen vägg
Alla nior och medverkande lärare är med.

Utställningen pågår till 2 juni.

Eleverna har jobbat med projektet i ämnena bild, svenska och SO. Diskussionerna har varit livliga och många gånger tagit upp svåra frågor, till exempel: Vem får gå i skolan? Får jag säga vad som helst? Får jag ha vilken religion jag vill? Är tjejer och killar lika mycket värda?

På bildlektionerna har eleverna skissat och gjort ett undersökande arbete innan de har kommit fram till vad de vill göra. Stil och teknik har eleverna själva fått välja. Här finns allt från akvareller till collage.

För att förstärka bildspråket ytterligare har eleverna skrivit en tankadikt till sin bild. Tanka är en form av japansk poesi som liknar haiku.

Att dela erfarenheter och jobba tillsammans med nyanlända ungdomar har gett arbetet ytterligare dimensioner och varit extra värdefullt.

Kontakt

Ewa Anehult Lundberg
bildlärare
Bräntbergsskolan
Umeå kommun
072-221 40 77
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.