Startsida Umeå kommun

Sävar klass 5A vann "Vi i femman"

Efter en rafflande final vann klass 5A på Sävar skola ”Vi i femman” över Kronobergsskolan i Växjö. David Mörling och Klara Magnusson var de som representerade klassen när fyra skolor möttes i den TV-sända finalen på Barnkanalen under sportlovet.

– Det är verkligen kul för alla elever och pedagoger i klass 5A och för Sävar skola. Bakom denna seger finns ett engagemang hos eleverna att utveckla sig och lära, liksom för pedagogerna vid Sävar skola. Klassen har inför deltävlingarna haft frågesport inlagt under lektionstid, säger Sofia Lindberg, rektor åk 4–6 på Sävar skola.

Nämnden grattade med tårta och blommor

Moa Brydsten, ordförande i för- och grundskolenämnden, åkte till Sävar skola  tisdag 15 mars efter sportlovet för att bjuda på tårta och dela ut blommor. Hon ville på nämndens vägnar gratta klassen för deras fantastiska prestation där allas energi och vilja har bidragit till att de kommit så långt i denna prestigefyllda tävling.

Fakta om Vi i femman

200 klasser kvalificerade sig till tävlingsomgångarna i Sveriges Radio. Sävar skola klass 5A var en av åtta skolor som tog sig till länsfinal och tog hem en av de fyra finalplatserna. Finalen sändes på Barnkanalen tisdag 8 mars. Vi i femman sändes för första gången 1963.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.