Startsida Umeå kommun

Elever gör fint på skolgården på Innertavle skola.

Vinst till Innertavle skola för städning av skolgård

Innertavle skola blev lyckliga vinnare av 10 000 kronor för att de deltog i de årliga skräpplockardagarna. 58 förskolor och skolor i Umeå deltog med totalt 8 700 barn, elever och vuxna.

– Så otroligt kul att vi vann, vilken glädje! Det här ska vi fira med glass! När skolan börjar om igen efter sommarlovet ska vi involvera eleverna i hur de vill använda pengarna för att sätta guldkant på vår utomhus- eller inomhusmiljö, säger Janne Niska, rektor på Innertavle skola.

Umeå kommun stöder Håll Sverige Rent-kampanjen mot nedskräpning med att anordna skräpplockardagar.

Alla är vinnare

Alla de deltagande skolorna och förskolorna har förtjänstfullt utfört sitt uppdrag och alla är vinnare för att de fått en finare skolgård.

– Det är fantastiskt att så många har engagerat sig och bidragit till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt. Barn har ett stort engagemang för vår miljö och det intresset vill vi de ska behålla och utveckla. Det ska skräpplockardagarna bidra till, säger Karin Isaksson, gatu- och parkchef.

Priset överlämnas innan sommarlovet

Vinsten överlämnas till Innertavle skola onsdag 14 juni på skolavslutningen. Vinnaren utsågs genom lottdragning. Pengarna ska gå till förbättring av miljön för eleverna i skolan eller på skolgården.

Kontakt

Janne Niska
rektor
073-061 07 76
mejl

Karin Isaksson
gatu- och parkchef
070-332 25 32
mejl

Mer information

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.