Startsida Umeå kommun

Frågor och svar, personal

Här hittar du som pedagog information om inloggning samt hur du får support och stöd om du behöver hjälp. All annan information om systemet hittar du numer inne i Lärum. Varje skolform har ett gemensamt verksamhetsrum där mer information om systemet finns.

Inloggning

  • För att kunna logga in på Lärum måste man vara registrerad rätt i det studieadministrativa systemet ProCapita.
  • Personal loggar in med sin vanliga datorinloggning (AD-inloggning) 

För mer information om och support för inloggning, se inloggning till Lärum.

Om du som personal misstänker att det är en driftsstörning som orsakar dina inloggningsproblem ring 090-16 11 34 och anmäl detta.

Support

​Varje enhet har en utsedd support- och utbildningsansvarig eller motsvarande för Lärum som du kan kontakta om du behöver support.

Stödmaterial

Support och instruktionsfilmer hittar du även inne i Lärum under respektive verksamhets gemensamma rum. Får du frågor från vårdnadshavare om systemet kan du även ta del av eller hänvisa till informationen på "Vanliga frågor om Lärum för vårdnadshavare".

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.