Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Har du sex som du inte mår bra av?

  Oavsett om du vill prata om svåra upplevelser, sluta sälja sex, har frågor om sex som självskada eller har andra funderingar kring din livssituation är du välko...

Umeå 400 år

En man och en kvinna står och tittar på Väven med rullpizzor i händerna.

Vi firar 400 år av tjafs

Det är inte den geografiska platsen som gör Umeå så speciellt, eller älven, träden eller Väven. Det som gör Umeå så speciellt är vi som bor här. Det är den där andan. Det är våra tankar, drömmar och visioner. Det är våra 131 456 olika åsikter om precis allt. Den saliga blandningen av hjärta och hjärna, för och emot, hit och dit. Det är vårt tjafs, våra debatter och inlägg.

Så nu när vi fyller 400 år hyllar vi den helt underbara bråkiga resa som gjort oss till en av världens mest progressiva, kreativa och kulturella städer.

Länge leve högt i tak, demokrati och oliktänkande!

Evenemang

 • Se - i gråskala

  Utställning med svartvita fotografier av Malin Johansson. Visas på Öppen vägg, plan 4 i Väven.
  09:00-20:00
 • Stig Lindberg

  En enorm produktivitet, experimentlusta och förmåga att vara funktionalist utan att göra avkall på sin fantasi, har gjort Stig Lindberg till en av våra mest folkkära formgivare. Han har med sin formgivning och sina illustrationer försett Sverige med bruksföremål och design sedan 1940-talet. Utställningen omfattar cirka 350 objekt – bland annat porslin, tapeter, textilier, industridesign, illustrationer och konst.
  10:00-17:00