Startsida Umeå kommun

Mark och lokaler

I dynamiska Umeå växer den lokala marknaden. Av Sveriges större kommuner är Umeå en av de kommuner som ökar sin befolkning allra snabbast. Här finns en ung och välutbildad arbetskraft och goda kommunikationer. Umeå är också Sveriges bredbandstätaste stad. 80 procent av invånarna använder sig av Internet och 45 procent av hushållen har sin anslutning till Internet via bredband.

Umeå expanderar. Umeå har framtiden för sig och många vill komma hit och växa. Här finns såväl expansionsmöjligheter för din verksamhet som lokaler för små och stora företag. Och det byggs hela tiden efter nya förutsättningar och behov!

Är du intresserad av verksamhetsmark?

Läs mer om: verksamhetsmark

Mer information

Söka bygglov

Vill du ansöka om bygglov eller andra relaterade lov eller tillstånd? Du kan ansöka samt hitta mer information om hur processerna går till på:

Bygglov och andra lov

Planerade byggprojekt

Här hittar du information om pågående projekt som gäller stadsplanering och byggande:

Planerade byggprojekt

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.