Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar bandet Jeff på scen under Låt Live Leva.

Jeff på scen under Låt Live Leva. FOTO: JOHANNES OLOFSSON

Livemusik streamas från Umeå under våren

Vävenscenen i Umeå skulle i vanliga fall ha varit inne i sin mest arrangemangstäta period men har stått tyst och tom i närmare två månader på grund av den pågående coronopandemin. Men den 7 maj bryts tystnaden genomsatsning c/o Väven Live – en serie livestreamade arrangemang direkt från Vävenscenen

- Vi tjuvstartade redan den 25 april med att stå värd för den livestreamade festivalen Låt Live Leva. Det blev riktigt lyckat så nu ser vi framemot att få börja med vår egen satsning säger Elin Hellrönn, programchef Kulturförvaltningen.

För kulturskapare och Umeåbor

Tanken med satsningen är att lyfta och stötta lokala kulturskapare och fortsätta erbjuda evenemang till umeborna, trots rådande omständigheter. Under namnet c/o Väven – Live blir det en serie med 45-60 min långa, streamade arrangemang där samtal varvas med livemusik och samtliga medverkande är arrangörer och kulturskapare från Umeå.

- Umeå har ett rikt kulturliv, därför känns det extra viktigt att vi kan hjälpas åt och stötta varandra för att hålla liv i den kulturnerv som är så utmärkande för Umeå säger Elin Hellrönn.

Det första arrangemanget utgår från själva anledningen till satsningens uppkomst, nämligen Covid-19 och dess effekt på kulturlivet.

- I Umeå samsas allt från det lilla lokala arrangemanget till internationella giganter och alla är påverkade av det rådande läge vi lever i just nu. Vi har bjudit in några av de här arrangörerna för att ta reda på hur de hanterar dessa tider och hur de ser på framtiden, givetvis inramat av musik från ett lokalt band säger Elin Hellrönn.

Fler livestreamade konserter att vänta

Utöver de egna satsningarna med c/o Väven Live kommer Vävenscenen att fyllas med ett antal konserter i maj och juni som även de kommer att livesändas utan publik.

- Det är en väldigt märklig känsla att inte ha någon publik i lokalen, det är i samspelet med dem som magin skapas. Men vi hoppas att vi ska kunna bidra med lite magi hemma hos vår publik istället säger Elin Hellrönn.

Mer information:

Samtliga livesändningar samt mer information om kommande sändningar finns på Väven Play.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag